Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ремонт водоводу на проспекті Палладіна забезпечить мешканців правого берега Києва стабільним водопостачанням

16 липня 2016 року, 16:41

Ремонт водоводу Д=1400 мм на просп. Палладіна дозволить забезпечити стабільне водопостачання значної частини правого берега Києва та уникнути масштабних відключень води в разі виникнення надзвичайних ситуацій чи проведення планових ремонтів. Про це йшлося сьогодні, 16 липня, під час брифінгу на місці робіт, за участю заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва, Голови правління, генерального директора ПАТ «АК «Київводоканал» Дмитра Новицького та керівника підрядної організації, що спільно з Київводоканалом виконує роботи, Голови правління ПрАТ «Будінженермережа-5» Анатолія Бориса.

Під час заходу журналісти ознайомилися з ходом робіт на вул. Берковецькій, 6 і відзняли встановлення нового, заздалегідь змонтованого гідровузла з необхідною запірною арматурою в камері водоводу.

Загалом упродовж трьох днів, з 15 до 18 липня, на вул. Берковецькій, 6 здійснюються масштабні ремонтні роботи на ділянці водоводу діаметром 1400 мм від Насосної водопровідної станції «Виноградар ІІІ» до вул. Пономарьова. У зв’язку з цим у частині будинків Святошинського, Шевченківського та Оболонського районів обмежено водопостачання або знижено тиск у водопровідній мережі.

«Наразі здійснюється врізка елементів запірної арматури. На чотирьох локаціях водопроводу будуть встановлені гідровузли, що дозволять значно скоротити термін проведення ремонтів, а також зняти питання пониженого тиску в водопровідних мережах для деяких споживачів правого берега. Міська влада приносить свої вибачення киянам за вимушений дискомфорт у таку спеку, однак зараз ми маємо потерпіти три дні, аби потім мати стабільну роботу системи водопостачання та забути про масові відключення води в подальшому»,  - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також наголосив, що в ці дні працюватиме 11 водовозок із питною водою. Крім того на території мікрорайонів розташовані 14 бюветів. Усі адреси з бюветами та водовозками можна дізнатися за тел 1551.

Роботи тривають практично цілодобово. Задіяно майже 30 одиниць техніки та близько 200 працівників. Слід зазначити, що роботи проводяться за кошти інвестора.

За словами очільника Київводоканалу Дмитра Новицького, проведення ремонтних робіт дозволить скоротити кількість відключень водоводу у майбутньому, обмежити довжину ділянок, що відключатимуться, та значно пришвидшить роботу самих ремонтників.

«Наразі через малу кількість запірної арматури при, наприклад, ліквідації аварії виникає необхідність виведення з експлуатації ділянок довжиною близько 6,5 км та більше, відтак багато часу витрачається на зупинку та спорожнення водоводу, а також на подальший його запуск. Від цього страждають мешканці Святошинського, Шевченківського та Оболонського районів: щоразу вони стикаються з проблемою низького тиску чи обмеженням водопостачання. Ремонтні роботи, які зараз проводяться, мають якісно вирішити це питання», - повідомив Дмитро Новицький.

Всього в зону відключення або часткового обмеження водопостачання потрапить близько 290 вулиць, 1 тис. 250 житлових будинків, у яких орієнтовно проживають 20 тис. мешканців. Для забезпечення їх питною водою працюють водовозки та бювети. Лабораторії Київводоканалу здійснюватимуть постійний контроль якості води перед подачею її споживачам у пересувних автоцистернах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]