Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни зможуть сплачувати комунальні платежі без квитанцій (+ зразок повідомлення)

21 липня 2016 року, 15:22

З 1 серпня замість звичних платіжок кияни отримуватимуть повідомлення про оплату житлово-комунальних послуг від комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ). Ці повідомлення дозволять сплачувати послуги в будь-якому банку без квитанції, просто назвавши адресу та свої дані. Про це вчора в ефірі ТРК «Київ» повідомив перший заступник генерального директора ГІОЦ Андрій Щербина.

Він зазначив, що для платників принципових змін в процесі сплати не буде.

«Повідомлення не матимуть банківських реквізитів, аби уникнути підробок. Адже протягом останнього року ми фіксували неодноразові випадки махінацій з платіжками. Банк ідентифікує вас за адресою і має всі реквізити та дані про виконавця послуги в електронному вигляді. Тобто людині тепер не обов’язково мати при собі квитанцію, треба просто назвати адресу. Це значно скоротить час на обробку платежу, адже не треба більше вносити повторно всі дані платника», – пояснив Андрій Щербина.

Він також зазначив, що у повідомленні зберігатимуться віконця для показань лічильників. Тобто споживачі можуть їх зазначити для коректних нарахувань.

Представник ГІОЦ також звернув увагу на інструкцію, яку розробили фахівці підприємства, де розшифровано, які дані й куди необхідно вносити (див. схему).

Андрій Щербина нагадав, що у киян є також можливість сплатити за «комуналку» онлайн на офіційному сайті ГІОЦ.

Клікніть на зображенні для збільшення 
 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]