Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Для мінімізації корупційних ризиків у КМДА запровадять нову методологію внутрішнього контролю», – Геннадій Пліс

25 липня 2016 року, 13:57

Для мінімізації корупційних ризиків у системі внутрішнього управління структурами КМДА запровадять нову методологію внутрішнього контролю COSO, повідомив перший заступник голови в КМДА Геннадій Пліс під час семінару із застосування моделей ідентифікації та оцінки корупційних ризиків, організованого за участю GIZ.

Він, зокрема, зазначив, що методологія COSO визначає критерії за якими будується та оцінюється система внутрішнього контролю роботи будь-якої організації чи структури. Базові елементи моделі COSO - це внутрішнє (контрольне) середовище, оцінка ризиків, засоби контролю, інформація та комунікації, та моніторинг.

«Завдяки системі COSO ми хочемо досягнути у роботі всіх структур КМДА максимальної ефективності та результативності, достовірності фінансової звітності із дотриманням чинних законів та правил»,наголосив перший заступник голови КМДА. За його даними, наразі триває етап визначення внутрішнього середовища (тобто оформлення регламентів для кожного процесу), що здійснюється в КМДА для виконання функцій органів місцевої влади та досягнення відповідних цілей.

Наступним етапом стане впровадження системи внутрішнього контролю, що забезпечить виявлення, оцінку та вжиття превентивних заходів у роботі з корупційними ризиками і загрозами, та ефективне виконання робочих процесів із досягненням необхідних результатів.  

«Найбільш важливим питанням для нас є виявлення та попередження корупційних ризиків,підкреслив Геннадій Пліс.Крім того, проведення семінару допоможе скласти перелік корупційних ризиків КМДА, необхідність розробки якого передбачено Рамковою антикорупційною програмою, розробленою за підтримки GIZ»,підсумував перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]