Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Димка над столицею – наслідок погодних умов

26 липня 2016 року, 16:17

Утворення димки над столицею є типовим явищем для мегаполісів і пов’язане виключно з погодними умовами, повідомляє Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

З 24 липня спостерігається утримання високої температури повітря, що стало причиною скупчення в повітрі шкідливих речовин через вихлопи автомобілів. Саме це призвело до так званої температурної інверсії: зміна температурного шару і відсутність вітру не дає нижньому шару атмосфери зі шкідливими речовинами підніматися вгору, наголошують фахівці відомства.

В Управлінні також попереджають, що з встановленням спекотної погоди також збільшується ризик виникнення пожеж. Київська міська влада закликає мешканців міста бути відповідальними, обережно поводитися з вогнем та дотримуватись правил пожежної безпеки.

При утриманні підвищеного температурного режиму рекомендується дотримуватися профілактичних заходів.

Нагадаємо, що у зв’язку з утриманням високої температури повітря та відсутністю дощу та вітру, у столиці було посилено режим поливу доріг для зменшення випаровування шкідливих речовин з автошляхів у повітря, а також введено обмеження руху великовагових машин на вулицях міста. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]