Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На початку серпня у Києві запровадять другу «Зелену хвилю»

29 липня 2016 року, 10:44

У вівторок, 2 серпня, режим «Зелена хвиля» запрацює в тестовому порядку на двох маршрутах: вул. Велика Васильківська – вул. Саксаганського, що включає 17 світлофорних об’єктів, та вул. Жилянська – вул. Антоновича, що налічує 18 світлофорних об’єктів. Для безперервного руху за даними маршрутами водіям необхідно дотримуватись швидкісного режиму 35-45 км/год.

Таким чином комунальне підприємство «Київдорсервіс» продовжує відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля».

«Автоматизована система керування світлофорними об’єктами  реалізується, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста. Концепція  впровадження «Зеленої хвилі» – це один з етапів розвитку інтелектуальної автоматизованої системи управління дорожнім рухом столиці, яка вкрай необхідна для міста. Започаткований проект, напрацювання якого було розглянуто на транспортній комісії, увійшов до «Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Нагадаємо, 2 липня столичні світлофори запрацювали у режимі «Зелена хвиля»  на ділянці: бульв. Тараса Шевченка – бульв. Лесі Українки –  вул. Кіквідзе.

 «Наразі ми продовжуємо тестувати режим «Зелена хвиля» на попередньому маршруті, вивчаємо транспортні потоки та вносимо необхідні корективи до роботи світлофорів. Сьогодні можемо констатувати, що пропускна спроможність на даному маршруті збільшилась на 10%», – підсумував директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]