Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ припинив приймати сміття зі Львова

02 серпня 2016 року, 12:05

З 1 серпня, у зв’язку з тим, що на сміттєспалювальному заводі «Енергія» розпочато планові ремонтні роботи, Київ припинив приймати сміття зі Львова.

«Першого числа завод став на плановий ремонт, і ми припинили приймати як львівське сміття, так і київське. Відходи, які раніше направлялися з Києва на завод «Енергія» тепер направлятимуться на полігон № 5. Як правило, ремонтні роботи відбуваються упродовж серпня. Цього року заплановано ремонт бункеру ТПВ, де передбачено замінити близько 10 тонн металевих конструкцій, ремонт труби димових газів, дренажної системи бункера, а також ремонт електрофільтрів», – розповів під час прямого ефіру програми «У центрі уваги» на ТРК Київ директор КП «Київкомунсервіс» Євгеній Русін.

«За час дії домовленостей було завезено трохи більше 6 500 тонн сміття. Якщо брати ваговий баланс, за червень-липень заводом було спалено трохи більше 42 000 тонн. Завдяки налагодженій роботі між міською владою та заводом «Енергія» ми не вийшли за рамки домовлених показників», – розповів він.

Столиця впродовж 6 тижнів допомагала у вирішенні проблеми з утилізації сміття зі Львова. Щоденно до Києва завозили до 200 тон відходів, які сортувались та у подальшому спалювались на заводі «Енергія» ПрАТ «Київенерго». Така допомога було тимчасовою і можливою лише у зв’язку з відпускною кампанією та сезонною зміною у морфології сміття.

Головним завданням в проявленій допомозі Львову було запобігти екологічній катастрофі. За правилами та нормами поводження з відходами, сміття має вивозитися щоденно. Будь-яка затримка з прибирання відходів може призвести до тяжких наслідків.

«Жодних фінансових затрат з бюджету Києва на утилізацію львівського сміття не було», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У свою чергу, Петро Пантелеєв та Євген Русін звертаються до кожного мешканця столиці з проханням упродовж серпня ще більш відповідально сортувати відходи.

«За рахунок відповідального сортування відходів на місцях їх утворення, тобто вдома чи офісах, та їх викидання до спеціальних контейнерів, ми зможемо зменшити навантаження на полігон у Підгірцях, адже таким чином більше відходів можна буде відправити на переробку», – пояснив Євген Русін.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула пожежа, яка призвела до людських жертв. Тоді було прийнято рішення про закриття полігону. Мер міста Львів Андрій Садовий звернувся до мера столиці Віталія Кличка з проханням сприяти у вирішенні проблеми з утилізації відходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]