Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Виходом із кризи у процесі підготовки до зими стане прийняття закону про врегулювання заборгованості теплопостачальних підприємств – Петро Пантелеєв

08 вересня 2016 року, 17:31

Виходом із кризового стану, в якому опинилися українські міста в процесі підготовки до опалювального сезону, може стати негайний розгляд комітетами та винесення на найближче пленарне засідання законопроекту «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних підприємств».

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, підбиваючи підсумки засідання Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Засідання було присвячене питанням врегулювання ситуації у сфері теплоенергетики і було проведене за зверненням київської міської влади.

«Представники комітету пішли нам назустріч і в форматі окремого засідання обговорили надзвичайно гострі питання заблокованих рахунків 104 теплопостачальних підприємств України. Сьогоднішня ситуація в Києві без перебільшення є патовою. Інвестиційна програма ПАТ «Київенерго» зірвана і місто зараз змушене власними ресурсами завершувати встановлення будинкових теплолічильників. Не виконано планову програму перекладки теплових мереж і ми вже зараз фіксуємо збільшення кількості аварійних ситуацій. Якщо минулого року тепловики відновлювали за добу трохи більше 20 аварій, то зараз ця кількість зросла у 1,5 рази», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він підкреслив, що сьогодні має бути прийнято комплексне рішення, без преференцій одним підприємствам і дискримінації інших.  

«Ухвалення та виконання цього законопроекту, розробленого Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, дасть змогу і розблокувати рахунки теплокомунерго, і збалансувати взаємовідносини учасників ринку теплоенергетики», – пояснив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, через блокування рахунків ПАТ «Київенерго» у столиці склалася кризова ситуація з підготовкою до опалювального сезону. Міська влада створила антикризовий штаб з підготовки до роботи у зимовий період.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]