Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Березняках відкрили сквер імені Івана Миколайчука

09 вересня 2016 року, 17:29

З нагоди 75-ї річниці від дня народження видатного актора, режисера та композитора Івана Миколайчука у Дніпровському районі відкрили сквер, названий на його честь. Нагадаємо, що сквер обшатували вздовж проспекту Возз’єднання – навпроти житлових будинків на вулиці І.Миколайчука, №№ 3-7.

Незабаром у сквері, неподалік від будинку, де жив український митець, буде встановлено його пам’ятник, повідомила директор Департаменту культури КМДА Діана Попова в привітальному слові.

«Ми переконані, що у столиці має бути більше зелених публічних просторів. Крім того, топоніміка столиці має відображати діяльність митців, які зробили вагомий внесок в українську культуру. Іван Миколайчук – обличчя і душа українського поетичного кіно, геніальний актор, режисер, сценарист. У його особі українська нація отримала невмирущого позитивного героя, який пробуджував національний дух українців», – зазначила директор Департаменту.

На відкриття завітали також Міністр культури України Євгеній Нищук  та голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук. Під час відкриття скверу також відбулася урочиста церемонія закладення каменю із меморіальною табличкою на місці спорудження пам’ятника Івану Миколайчуку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]