Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках програми «Стоп інфаркт» прооперовано 883 пацієнти з гострим інфарктом

21 вересня 2016 року, 16:20

У рамках Соціальної програми «Стоп інфаркт» в ДУ «Інститут серця МОЗ України» проведено 883 оперативних втручання при гострому інфаркті. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час робочого візиту до медичного закладу.

«Гострий інфаркт – одна з основних причин ранньої смертності працездатного населення. Минулого року міська влада спільно з «Інститутом серця» запровадила соціальну програму «Стоп інфаркт», яка передбачає безкоштовне стентування киян з гострим інфарктом міокарду. За результатами кропіткої роботи фахівцям Інституту вдалося знизити летальність серед пацієнтів з гострим інфарктом міокарда до 4%, що у чотири рази менше ніж в інших столичних лікарнях», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, соціальна програма «Стоп інфаркт» покликана знизити смертність та інвалідизацію серед пацієнтів з інфарктом міокарду.

«До кінця 2016 року «Інститут серця» забезпечений необхідною кількістю стентів. У наступному ж  році в рамках програми «Здоров’я киян» закладено кошти на закупівлю виробів медичного призначення для стентування коронарних судин. Вони будуть використані при госпіталізації пацієнтів з інфарктом міокарда до «Інституту серця» через швидку допомогу,  яким показане стентування коронарних судин», – зазначив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]