Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У парку «Кіото» облаштують японський сад каменів – Олександр Спасибко

22 вересня 2016 року, 17:47

Навесні 2017 року в парку «Кіото» буде облаштовано японський сад каменів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, розповідаючи про результати зустрічі в рамках проекту «Київ – місто світу» з представником мера Кіото Шіро Накане та ділової громади Японії.

Під час зустрічі сторони домовились про те, що найкращий ландшафтний архітектор Японіїї Шіро Накане на прохання мера міста Кіото Дайсаку Кадокави та мера Києва Віталія Кличка, за підтримки японської компанії JTI, візьме на себе почесну місію розробки проекту японського саду та саду каменів в парку «Кіото» у Деснянському районі Києва. Керівником проекту визначено Дениса Півнєва, директора КП «Київміськрозвиток».

 «Ми вдячні керівництву міста Кіото та зацікавлені у тих проектах, що популяризують культурну спадщину та дозволяють створити якісні безбар’єрні простори в нашому місті», – зазначив Олександр Спасибко. Він додав, що готовий проект ландшафтного парку буде презентовано на розгляд громадськості та погоджено з киянами. Завершити проект облаштування парку планується до кінця травня 2017 року.

Оцінити оновлений парк та гарно провести час кияни та гості столиці зможуть на фестивалі Днів Японії в Україні у травні 2017 року.

Нагадаємо, у цьому році стародавня столиця Японії Кіото та Київ святкують 45-у річницю встановлення побратимських зв’язків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]