Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські забудовники винні місту близько 2 млрд грн внесків пайової участі

27 вересня 2016 року, 11:40

Київські забудовники повинні виплатити місту щонайменше 2 млрд грн внесків пайової участі. Про це в ході круглого столу з питання реформи оплати пайової участі для забудовників розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, нинішня система нарахування пайової участі дозволяє бізнесменам, які представляють цю сферу, практично безкарно уникати сплати.

«Мабуть, у забудовників є ще й інші платежі - за корумпованою схемою, які потрібно оплачувати. На даний момент перед Києвом існує заборгованість щодо оплати пайової участі, – розповів Геннадій Пліс. - Сума заборгованості суттєва, однак поки ми не створимо прозорі та зрозуміліші забудовникам умови оплати, працюватимуть тіньові схеми».

У свою чергу депутат Ольга Балицька нагадала, що Київрада більше не матиме повноваження звільняти забудовника від сплати пайової участі.

«У нас більше немає, і не буде таких повноважень. Це дозволить виключити корумповану складову», – переконана депутат.

Пайовий внесок на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури буде розраховуватися за однією формулою для всіх учасників ринку. Вся документація, договори й платежі будуть вестися онлайн.

«Це наблизить нас до Європи не на словах, а у реальних справах», – переконаний Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]