Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Попри досить складу ситуацію, ми робимо все, щоб в опалювальний сезон кожна квартира була з теплом»

30 вересня 2016 року, 13:24

Попри досить складу ситуацію, столична влада зробить все, щоб в опалювальний сезон у кожній квартирі було тепло. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час ефіру на радіо «Київ».

«Непроста ситуація. Ми робимо все, щоб Київ гідно підготувався до опалювального сезону. Але є багато речей які від нас не залежать. Зокрема, йдеться про постачання газу, оскільки нині тривають непорозуміння між «Київенерго» та НАК «Нафтогаз», – сказав столичний голова.

Він нагадав, що вже протягом кількох місяців заблоковані рахунки 104 теплопостачальних підприємств і це не дає можливості повноцінно реалізувати підготовку до опалювального сезону та проводити необхідні роботи.

Водночас, наголосив Віталій Кличко, столична влада взяла на себе відповідальність та ухвалила рішення про встановлення частини лічильників інвестиційної програми «Київенерго» за рахунок міських коштів. На це було виділено 40 млн грн.

Мер нагадав, що це дає змогу економити 30-40 відсотків споживання тепла та відповідно зменшувати суми в платіжках. При цьому Віталій Кличко зауважив, що столична влада не формує тарифи.

«Нам їх спускають згори. І наше завдання – зробити, щоб люди якомога менше платили і встановлення лічильників тепла сприяє цьому», – додав Віталій Кличко.

Він також нагадав, що місто було змушене надати аванс «Київенерго» в обсязі 250 млн грн на підготовку до опалювального сезону.

«Ми робимо все, щоб Київ був підготовлений, і щоб кожна квартира була з теплом», – запевнив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]