Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Будівництво ТРЦ на «Героїв Дніпра» розпочнуть після згоди громади»

30 вересня 2016 року, 13:41

 

Сьогодні на «Героїв Дніпра» тривають роботи з планового укріплення станції та облаштування гідроізоляції. Будівництво торгівельного центру відбуватиметься лише за згоди громади. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі радіо «Київ».

«Зараз роботи на станції «Героїв Дніпра» сприймаються частиною мешканців негативно, деякі політики підігрівають ситуацію. Хочу нагадати: зараз відбувається укріплення станції. Нам потрібно її відремонтувати, укріпити. Роботи виконує компанія «Метробуд», яка будувала цю станцію. І всі спекуляції, що станція нібито завалиться, не мають жодних підстав», – зазначив мер.

Віталій Кличко нагадав, що дозвільну документацію забудовник отримав ще в 2003 році.

«Ситуація складна: з одного боку, інвестор за угодою повинен відремонтувати станцію, зробити широкі виходи, провести роботи з благоустрою території та побудувати торгівельний центр, щоб там не було хаотичної торгівлі. Учора відбулися громадські слухання, зібралися прихильники та противники будівництва. Хочу наголосити: нам потрібно зробити укріплення станції, гідроізоляцію, а будівництво торгівельного центру може проводитися тільки тоді, коли громада буде згодна», – підкреслив міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що спілкуючись із забудовниками, постійно звертає увагу на те, щоб із мешканцями проводилася роз’яснювальна робота.

«Вони повинні пояснювати, що мешканці отримають від цього будівництва. Якщо буде облаштована комфортна територія, з’являться спортмайданчики, стадіони, об’єкти соціальної інфраструктури поряд з будівництвом – буде згода з громадою», – наголосив Віталій Кличко.  

Мер висловив сподівання, що після затвердження нового генерального плану міста кількість протистоянь між громадою та будівельниками зменшиться.

«Сподіваюся, що ми невдовзі затвердимо новий генеральний план міста Києва. І тоді  кияни розумітимуть, як столиця буде розвиватися», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]