Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми залучатимемо найкращих фахівців для створення Меморіалу жертвам «Бабиного Яру» та презентуємо проект як в Україні, так і за кордоном»

30 вересня 2016 року, 13:54

Для створення Меморіального центру жертвам «Бабиного Яру» будуть залучені найкращі світові фахівці, і концепцію проекту буде презентовано як в Україні, так і за кордоном. Про це в ефірі радіо «Київ» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Меморіали жертвам Голокосту є у багатьох містах світу – у Відні, Варшаві, Єрусалимі, Вашингтоні, навіть в Лос-Анджелесі. А у Києві, в якому сталася трагедія Бабиного Яру, де переважно за етнічною ознакою були розстріляні понад 100 тисяч людей, не увіковічнено пам’ять жертв світової трагедії, – зазначив Віталій Кличко. – І я взяв на себе завдання, щоб у Бабиному Яру з’явився Меморіал жертвам Голокосту, адже ми маємо не лише вшанувати пам’ять загиблих, а й нагадати, що такі страшні події не повинні повторитися ніколи знову», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що у Бабиному Яру вже проведені роботи з упорядкування території.

«Це тільки початок, і наше завдання зробити на цьому сакральному місці музей-меморіал. Це недержавний проект, і роботи зі створення Меморіалу будуть фінансуватися коштами благодійників через спеціально створений фонд», –підкреслив міський голова.

Віталій Кличко також зазначив, що до створення музею-меморіалу «Бабин Яр» будуть залучені найкращі експерти та фахівці.

«Ми використовуємо досвід створення меморіалу «Яд-Вашем» у Єрусалимі, Національного меморіального музею Голокосту у Вашингтоні, і невдовзі представимо концепт створення Меморіалу у Києві. Ми представлятимемо цей проект і в Україні, і за кордоном, для того, щоб збирати кошти меценатів на створення Меморіалу. Це амбітне завдання, однак я взяв на себе зобов’язання, аби Меморіальний центр жертвам «Бабиного Яру» з’явився в Києві до 80-ої річниці трагедії», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]