Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київпастранс» майже на 100% готовий працювати в погодних умовах осінньо-зимового періоду

06 жовтня 2016 року, 11:44

Для забезпечення пасажирських перевезень в осінньо-зимовий період 2016-2017 років КП «Київпастранс» збільшує кількість рухомого складу великої та надвеликої місткості на різних маршрутах міста. На випадок позаштатних ситуацій створено резерв автобусів.

Наразі до роботи в холодну пору року вже підготовлено 246 тролейбусів, 175 трамваїв і 252 автобуси, а також спецтехніка: снігоочисники трамвайних колій, бульдозери ДТ, екскаватори, навантажувачі, трактори з відвалом МТЗ-80.

Для того, щоб утримувати посадкові майданчики та спецчастини трамвайних колій у належному стані, було закуплено 100 тонн соляної суміші, лопати для прибирання снігу, ломи, льодоруби тощо.

Під час капітальних і середніх ремонтів на даний момент відремонтовано 2,671 км трамвайних колій. Наразі «Київпастранс» проводить роботи з технічного обслуговування електропідігріву та водовідведення стрілочних переводів трамвайних колій.

Крім того, замінено 47,9 км зношеного контактного проводу, до кінця року планується замінити ще 15,4 км. Відремонтовано 65 зупинок громадського транспорту, 123 зупинки пофарбовано, встановлено 31 новий павільйон.

У рамках підготовки до осінньо-зимового періоду підприємство тісно співпрацює з патрульною поліцією Києва. Основною метою є недопущення паркування з порушенням Правил дорожнього руху на міських вулицях з рухом наземного громадського транспорту, особливо на маршрутах трамваю і тролейбусу, першочергове оформлення патрульною поліцією дорожньо-транспортних пригод, які сталися за участю громадського транспорту, або тих, які затримують його рух, посилення роботи патрульної поліції щодо заборони руху відокремленими смугами для громадського транспорту.

 «Підготовка до осінньо-зимового періоду означає не лише закупівлю соляної суміші, ремонт спецтехніки або прибирання снігу. Для КП «Київпастранс» це ще й комфорт пасажирів. Наразі триває ремонт систем опалення у транспорті, і вже з 1 листопада жодна одиниця рухомого складу, в якій вона не функціонуватиме належним чином, не вийде на маршрут. Зараз це є одним з основних завдань для нашого підприємства в рамках підготовки до холодів», – зауважив генеральний директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко.

Таким чином підприємство майже на 100% готове до осінньо-зимового періоду та зможе ефективно працювати за будь-яких погодних умов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]