Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ відшкодував перші 326 тис. грн мешканцям у рамках програми «Теплих кредитів»

07 жовтня 2016 року, 17:09

У рамках міської програми відшкодування кредитів міська влада здійснила відшкодування частини тіла кредитів, взятих об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельними кооперативами (ЖБК) на проведення енергозберігаючих заходів. Загалом цього року на дані потреби відшкодовано понад 326 тис. грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Програма повернення кредитів передбачає, що 40% кредиту в частині вартості матеріалів та обладнання відшкодовує Держагентство з енергоефективності, а Київ – 30% тіла кредиту. Граничний розмір відшкодування з міського бюджету становить 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру в рік. Участь у програмі беруть державні банки. Так, на сьогодні ПАТ «Державний ощадний банк України» прокредитував трьох позичальників. Повністю виконано роботи одним позичальником. Сума частини кредиту, що підлягає відшкодуванню, становить 25 тис. грн. ПАТ АБ «Укргазбанк» прокредитував 14 позичальників. Роботи повністю виконано у 12 будинках, яким загалом відшкодовано 301,1 грн», – повідомив заступник голови КМДА.

Передбачається, що у 2016 році фінансування з місцевого бюджету буде здійснено в сумі не менше 4 млн грн.

Петро Пантелеєв також нагадав, що у столиці діють муніципальні гранти на кращий проект з енергозбереження у будинках ОСББ та ЖБК, які можуть діяти в комплексі з програмою повернення кредитів.

«Цього року 62 київські будинки стали його переможцями. Результатом проведених енергозберігаючих заходів повинна стати максимальна економія та зниження споживання енергоресурсів. Загалом вартість виконання робіт за проектами становить більше 30 млн грн, з яких місто сплачує 20 млн, а мешканці збирають кошти у розмірі більше 10 млн», – зазначив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]