Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Wizz Air Kyiv City Marathon 2016 стане наймасштабнішою біговою подією року – Ганна Старостенко

08 жовтня 2016 року, 10:24

Цьогорічний сьомий Київський міжнародний марафон має стати головною біговою подією року, в якій візьме участь більше 6 тисяч учасників із 49 країн світу. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Місто Київ перетворюється на справжню столицю спорту. Важливо, що Київський міжнародний марафон не лише популяризує спорт, а й дає можливість атлетам встановлювати рекорди Європи та Світу, які будуть враховуватися міжнародною спільнотою», – повідомила Ганна Старостенко.

За словами заступника голови КМДА, марафонська дистанція проляже вздовж найвизначніших пам’яток архітектури. Готуючись до наймасовішого в Україні бігового змагання – понад 42 кілометри – та велику кількість учасників, ми намагалися організувати перекриття руху таким чином, щоб це не стало болісно для міста. Обмеження дорожнього руху буде оптимальним – вулиці перекриватимуться та відкриватимуться для руху безпосередньо перед та після пробігу, що триватиме лише кілька годин, зазначила Ганна Старостенко.

З детальною схемою перекриття руху під час заходу можна ознайомитися тут.

Довідково.

У програмі марафону заплановано 5 забігів різної дистанції для дорослих: 2, 5, 10, 21,0975 та 42,195 км. Спеціально для дітей передбачені три дистанції: 100 м, 500 м, 1000 м, участь для них безкоштовна. У порівнянні з минулим роком загальний призовий фонд марафону виріс у два рази і складає 78 000 грн. Кожен учасник дистанції 21 км та 42 км отримає на фініші медаль.

Цього року траса Київського міжнародного марафону пройшла сертифікацію AIMS та IAAF, тобто, атлети матимуть змогу встановлювати рекорди Європи та Світу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]