Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку поточного року у столичній підземці ліквідували 2718 протікань

12 жовтня 2016 року, 15:09

Із початку 2016 року у київському метро ліквідовано 2718 протікань та більше 1000 мокрих плям. Про це повідомив головний інженер КП «Київський метрополітен» Володимир Сидоренко.

Головною технологічною проблемою, на думку інженера, є необхідність проводити ремонт зсередини приміщення без змоги вплинути на зовнішній стан конструкції. Для забезпечення гідроізоляції технологи метрополітену використовують спеціальну суміш, що допомагає скріпити конструкцію та захистити систему підземки від протікань.

Наявність мокрих плям або навіть протікань – типова проблема будь-якої підземки як в пострадянських, так і в найрозвиненіших країнах Заходу. Задля відкачування ґрунтових вод у будь-якому метрополітені постійно працюють тисячі насосів.

«У процесі експлуатації, хочемо ми цього чи ні, гідроізоляція старішає, з’являються тріщини, відбувається проникнення всередину приміщень метрополітену талих, дощових або ґрунтових вод, що призводить до виникнення протікань на самих станціях», – вказав Володимир Сидоренко.

Такі протікання є в тунелях, у вестибюлях та на платформах станцій. Найбільш проблематичними є ділянки довкола станцій «Лук’янівська», «Олімпійська» та «Героїв Дніпра». На їхніх платформах найчастіше можна помітити наявність плям або навіть цілих калюж.

Разом із тим, якщо наразі на станції неглибокого залягання – «Героїв Дніпра» проводиться комплекс робіт, у результаті якого гідроізоляція буде посилена, питання із «Лук’янівською» та «Олімпійською», які знаходяться на понад 20 метрах під землею, лишається відкритим.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]