Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто пропонує мешканцям спільну програму встановлення системи захисту лічильників від крадіжок – Петро Пантелеєв

12 жовтня 2016 року, 17:57

Встановлення систем захисту в будинках киян дасть змогу вберегти від крадіжок будинкові лічильники теплової енергії. За останній рік жителі семи столичних будинків прийняли рішення встановити таку систему, обслуговування якої забезпечує міське управління Національної поліції охорони України. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв під час інспекції будинку на вулиці Миропільській, де чотири дні тому було вкрадено теплолічильник.

«Ми маємо спільне завдання з Головним управлінням Національної поліції у місті Києві взяти під особливий контроль такі випадки і людей, які чинять крадіжки лічильників. За останні кілька років у столиці вкрадено 407 лічильників тепла. Рівень оснащення житла столиці приладами обліку значно зріс і сягає 90%, тому це питання зараз актуальне як ніколи. Лише цього року ми зафіксували 220 випадків крадіжок приладів обліку. І нам необхідно посилитися в питанні збереження лічильників. Районам спільно з «Київенерго» доручено приймати в роботу лічильники лише за умови наявності необхідних заходів безпеки – антивандальних конструкцій. Доступ у підвал повинні мати лише спеціалісти обслуговуючих організацій», – сказав Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що у Києві діє спільна програма міської влади та управління Національної поліції охорони України.

«Місто виділяє кошти на встановлення охорони будинку, а мешканці – дбають про її подальше функціонування. Абонплата складає близько 5 грн для однієї квартири. Ці кошти не порівняти з тими збитками, яких зазнають жителі будинків, де лічильники вкрадено. Адже завдяки лічильнику мешканці сплачують за опалення на 20-30% менше», – пояснив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зауважив, що в семи будинках Києва встановлені і діють такі системи: «Люди можуть бути спокійні не лише за лічильник, але й за ліфтове обладнання та безпеку житла в цілому».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]