Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Програма «Здоров’я киян» на 2017-2019 роки є інноваційною для України в частині соціальної медицини – Микола Поворозник

24 жовтня 2016 року, 13:47

Програма «Здоров’я киян» на 2017-2019 роки є інноваційною для України в частині соціальної медицини. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу, на якому було презентовано Міську цільову програму «Здоров’я киян» на 2017-2019 роки.

«Спираючись на європейський досвід, ми максимально розширили функції програми «Здоров’я киян» та запровадили низку революційних для України нововведень», – наголосив він.

Так, наприклад, міська влада вперше пропонує ввести механізм боротьби із захворюваннями шляхом реімбурсації, тобто часткового відшкодування вартості лікарських засобів хворим на бронхіальну астму, хронічні обструктивні захворювання легень, цукровий діабет, виразкову хворобу тощо.

Також вперше планується виділення значних коштів на лікування хворих із рідкісними недугами (орфанними захворюваннями). Це допоможе вберегти від інвалідності та забезпечити соціальну адаптацію людей.

Крім того, Програмою передбачені такі заходи, як профілактика вроджених аномалій та безпліддя, розвиток нефрологічної допомоги та оновлення парку діалізних машин, посилення онкологічної допомоги та захисту жіночого здоров’я.

Важливе місце в Програмі «Здоров’я киян» на 2017-2019 роки відводиться також виділенню коштів на ендопротезування суглобів, адаптацію стомованих хворих, забезпечення слухопротезуванням (слуховими апаратами та кохелярними імплантами) тощо.

«Все це тільки частина кроків міської влади до основної мети – досягнення європейського рівня охорони здоров’я в столиці. Впевнений, що такий системний підхід до вирішення наболілих медичних проблем дозволить не лише знизити звернення за невідкладною медичною допомогою та госпіталізацію в стаціонари, але й значно знизить загрозу появи нових та загострення старих захворювань, зберігши при цьому найцінніше – життя та здоров’я киян», – переконаний Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]