Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко вручив відзнаку «Почесний громадянин Києва» родині автора гімну столиці «Києве мій» Дмитра Луценка

27 жовтня 2016 року, 11:07

Мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради вручив родині видатного поета, автора гімну української столиці «Києве мій» Дмитра Луценка відзнаку про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва».

«Ми з вами в цьому залі ухвалювали рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Києва» (посмертно) видатному поету, автору популярних і улюблених народом пісень, Дмитру Омеляновичу Луценку, автору гімну нашої столиці – «Києве мій». Та, на жаль, досі не було можливості вручити відзнаку родині поета. І ось сьогодні ми можемо передати її сину Дмитра Луценка – Сергій Дмитровичу», – зазначив Віталій Кличко.

«Вашого батька, на жаль, вже немає з нами. Але кожного разу, коли звучить «Києве мій» та інші його пісні, – це пам’ять про Дмитра Луценка і шана йому та його таланту», – сказав мер Києва, вручаючи відзнаку сину поета.

Син поета подякував столичній владі за високу відзнаку, якою вшанували поетичну та пісенну творчість Дмитра Луценка.

«Я дуже гордий з цього і це дуже знаково, адже цього року у жовтні виповнилося б 95 років з дня народження Дмитра Луценка», – зазначив Сергій Луценко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]