Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сміттєспалювальні заводи у столиці мають будуватися за найсучаснішими екологічними стандартами – Петро Пантелеєв

02 листопада 2016 року, 12:03

Проект будівництва сміттєспалювальних заводів – один із найважливіших і перспективних проектів для Києва. Місто вже розробило відповідні технічні та економічні показники для створення цих об’єктів і готове до співпраці з потенційними інвесторами. Про це під час зустрічі з офіційною делегацією японської міжнародної компанії «Marubeni» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У ході зустрічі з представниками японських корпорацій заступник голови КМДА зазначив, що сьогодні Київ може констатувати успішне виконання кредитної угоди з урядом Японії щодо реконструкції Бортницької станції аерації.

«Японія сьогодні є одним із лідерів упровадження інноваційних технологій як із позиції високої ефективності виробництва, так і з позиції екологічної безпеки. Останнє особливо важливе для нас, коли йдеться про будівництво сміттєспалювальних потужностей», – сказав Петро Пантелеєв, звертаючись до японських колег. Він зазначив, що місто планує зведення двох заводів для спалення сміття – на правому та лівому берегах Дніпра.

«Щороку кількість сміття у столиці зростає. І ми повинні шукати для міста більш безпечні та цивілізовані шляхи утилізації відходів. Одним із таких способів є спалення сміття, який сьогодні є чи не наймасштабнішим у Європі, де налічується понад 400 сміттєспалювальних заводів. Зважаючи на складність питання, місто орієнтуватиметься на найбільш ефективні технології і супроводжуватиме роботу відповідними консультаціями зі столичною громадою», – пояснив він.

За результати зустрічі з японською стороною було передано технічні показники та економічні розрахунки щодо будівництва заводів.

Нагадаємо, минулого тижня представники міської влади провели зустріч із керівництвом чеської компанії «Bresson», щодо здійснення реконструкції діючого сміттєспалювального заводу «Енергія».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]