Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві почали встановлювати святкову новорічну ілюмінацію

03 листопада 2016 року, 11:30

У Києві розпочато ремонт і монтаж святкової новорічної ілюмінації.  Цим займається спеціальний підрозділ Архітектурно-декоративного освітлення КП «Київміськсвітло».

Як повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА, насамперед увагу приділятимуть центральній частині міста, зокрема:

  • на Софійській площі дерева прикрасять «падаючим льодом», а на Майдані Незалежності – гірляндами;
  • на вул. Хрещатик встановлять ілюмінацію на тросових розтяжках над проїжджою частиною (більше 200 одиниць мотивів), на деревах Каштанової алеї облаштують «падаючий лід», а також гірлянди – приблизно на 50-ти деревах уздовж вулиці;
  • вул. Б. Хмельницького прикрасять ілюмінацією у вигляді гірлянд і куль на тросових розтяжках над проїжджою частиною;
  • на Європейській площі святкову ілюмінацію розмістять на тросових розтяжках над проїжджою частиною («листя») та на деревах («падаючий лід», геометричні фігури, гірлянди);
  • вул. Грушевського оновиться яскравою ілюмінацією на тросових розтяжках над проїжджою частиною та на опорах зовнішнього освітлення.

Також до новорічних свят «вогнями» засяють будівлі Національної філармонії, Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського, Київської міської державної адміністрації, Головпоштамту, Укркоопспілки.

«Зимові свята – це надзвичайний казковий період. Саме в цей час відбуваються дива та збуваються мрії і дітей, і дорослих. Тож ми прагнемо створити святковий настрій для всіх киян і гостей столиці», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Орієнтовно новорічна ілюмінація запрацює з 19 грудня (на День Святого Миколая).

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]