Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочато обговорення проекту комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2

07 листопада 2016 року, 12:48

Департамент містобудування та архітектури КМДА повідомив про початок громадських слухань проекту «Детальний план території комплексної реконструкції житлового масиву Святошин-2 в межах вулиць Живописна, Шепетівська, Перемоги, Жмеринська, залізнична колія у Святошинському районі м. Києва».

Територія проектування з 1870-х років відома як відпочинкова і лікувальна місцевість. Сьогодні у Святошино розташована низка медичних установ: Науковий центр радіаційної медицини АМН України (просп. Перемоги, 119/121), Київська державна онкологічна клініка (вул. Верховинна, 69), дві міські клінічні лікарні (№ 5 і № 7), інші лікувально-діагностичні установи. Також там є значна кількість скверів, парк «Совки», озеленені території громадських установ тощо.

Відповідно до наданих інвестиційних пропозицій у проекті передбачено розміщення кварталів нової житлової забудови в обсязі 1025,56 кв. м загальної площі квартир, де проживатиме 36036 осіб. На перших поверхах житлових будинків плануються зони повсякденного обслуговування: кабінети сімейного лікаря, амбулаторії, бібліотеки, зали для занять фізкультурою, дитячі клуби та інше.

Забезпечення необхідних за розрахунком місць у дитсадках і школах задовольняється за рахунок будівництва гімназії на 900 місць, двох навчально-виховних комплексів на 1900 і 1000 місць, дитячих дошкільних установ із початковою школою, а також реконструкції існуючих дошкільних установ.

Відповідно до Комплексної схеми транспорту Києва проектується облаштування розв’язок, оновлення існуючої вуличної мережі та проїздів, встановлення червоних ліній. Передбачено розвиток інженерної інфраструктури, прокладання нових інженерних мереж, реконструкція існуючих інженерних об’єктів.

Паркова зона включатиме буферний парк «Святошино», парк «Скарбовий Ліс» і паркову зону на вул. Відпочинку.

Експозиція проекту детального плану території житлового масиву Святошин-2 розташована у приміщенні Святошинської районної державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп. Перемоги, 97. Матеріали проекту також можна побачити на сайті www.kga.gov.ua.

Процедура розгляду та врахування пропозицій киян триватиме до 4 грудня 2016 року. Пропозиції необхідно надавати у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом; вони повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил. Пропозиції подавати до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]