Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На оновлення закладів культури виділено понад 75 мільйонів гривень – Ганна Старостенко

09 листопада 2016 року, 19:23

За останні два роки міська влада спільно з працівниками культури здійснила важливі системні зміни в культурній сфері Києва. Цьогоріч вперше за останні 10 років було виділено понад 50 мільйонів гривень на оновлення матеріально-технічної бази закладів культури та більше 26 мільйонів гривень на їх капітальний ремонт. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час святкування Дня працівника культури в Київському академічному театрі ляльок.

«Від імені Віталія Кличка щиро вітаю вас із професійним святом! У непрості для країни часи ви зберігаєте самобутність української культури, підтримуєте розвиток мистецтва, гуртуєте українців. За ці два роки було здійснено надзвичайно багато в сфері культури і в першу чергу завдяки вам. Бо ви прагнете до самовдосконалення, підтримуєте наші пропозиції та звертаєтеся до нас з цікавими та креативними ініціативами», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, особливо радісно в святковий день говорити про суттєві здобутки сфери. Так, цьогоріч уперше за останні роки виділено понад 50 мільйонів гривень на оновлення матеріально-технічної бази закладів культури та майже 26,5 мільйонів на їх капітальний ремонт. Це важливо було здійснити задля покращення умов перебування як глядачів, так і для реалізації творчих задумів самих київських митців, підкреслила заступник голови. Вона також додала, що в порівнянні з минулим роком середня заробітна плата працівників культури збільшилася на 26 %.

«За ці роки ми добре з вами попрацювали. Ми відновили роботу кінотеатрів «Промінь» та «Жовтень» і продовжуємо модернізацію кінотеатрів комунальної власності. Поповнили фонди публічних бібліотек майже на 1,6 млн грн. Закупили музичних інструментів у Київський інститут музики ім. Р. М. Глієра. Цього року не залишився без уваги і фінансової підтримки жоден заклад культури Києва», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, найбільш яскраве свідчення змін у культурній сфері міста – завершення довгобуду приміщення Київського академічного драматичного театру на Подолі, що триває з 1993-го року і який планується завершити вже до Дня театру навесні 2017 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]