Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки роботі комунальників снігопад не спричинив особливих ускладнень у перший день робочого тижня – Володимир Бондаренко

14 листопада 2016 року, 13:35

Завдяки роботі комунальників снігопад не спричинив особливих ускладнень у перший день робочого тижня – ранок понеділка Київ зустрів без транспортного колапсу, громадський транспорт працював без ускладнень. Про це під час традиційного щотижневого прес-брифінгу з нагальних питань життєдіяльності міста розповів керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

«Можемо констатувати, що міські служби, задіяні в подоланні наслідків снігопаду, зі своєю роботою впоралися. І хоча за добу в місті випало понад 20 сантиметрів снігу, у перший день робочого тижня, станом на  09:00 було очищено магістралі, мости та більшість міжквартальних проїздів. Ми вдячні за роботу усім, хто був задіяний у прибиранні. Всі служби продовжують працювати і зараз – основний тягар наразі лягає на плечі працівникам житлово-експлуатаційних організацій, адже зараз усі зусилля спрямовуються на очищення від снігу дворів і міжквартальних проїздів», – розповів Володимир Бондаренко.

Він зауважив, що уникнути значних заторів допомогло рішення про обмеження в’їзду в місто великогабаритного транспорту ще з 18:00 13 листопада. Загалом до основних робіт із прибирання було залучено понад 600 одиниць снігоприбиральної техніки, в тому числі 261 одиниця – це «Київавтодор», 173 одиниці – житлово-експлуатаційних організацій. Райони задіяли 4607 працівників ЖЕО. У Деснянському, Солом᾽янському та Оболонському районах було додатково задіяно штат РДА, комунальних підприємств і ремонтних бригад.  Додатково на спусках та підйомах було залучено 14 тягачів Збройних сил та Державної служби з питань надзвичайних ситуацій.

«На щастя, негода не стала причиною серйозних аварій. За що ми окрему вдячність висловлюємо нашим комунальним службам, які працювали цілодобово. На жаль, більшість ДТП, які мали місце, сталася через те, що власники авто не встигли змінити літню резину. Тому ми просимо киян, які ще не «перевзули» свої авто,  не виїжджати без особливої потреби в місто», – додав Володимир Бондаренко.

Він підкреслив, що наразі роботи продовжуються. До кінця дня міські служби прибиратимуть сніг, а вночі – почнуть вивозити його на спеціально визначені майданчики складування, яких у місті налічується 30.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]