Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Англійська для патрульної поліції міста Києва

14 листопада 2016 року, 14:09

Британська Рада в Україні, Посольство США в Україні та громадська організація Capital English запускають проект «Англійська мова для патрульної поліції». У рамках проекту 600 поліцейських, які працюють у центральних районах Києва, пройдуть безкоштовний курс англійської мови за найкращими міжнародними стандартами.

Проект розпочався в жовтні 2016 року в рамках проголошеного Президентом України Петром Порошенком Року англійської мови в Україні. Ініціатива буде реалізовуватися до літа 2017 року з метою забезпечення більш ефективної і гостинної підтримки для іноземних гостей Києва та підвищення іміджу столиці України як безпечного міста для туристів і бізнесменів на міжнародній арені.

«Патрульна поліція міста Києва відіграє важливу роль в трансформації сприйняття України серед іноземних гостей. Я рада, що уряди Великобританії і США спільно працюють над цим проектом, щоб поширити наші найкращі практики викладання мови для підвищення рівня володіння англійською в Україні», – наголошує пані Джудіт Гоф, Посол Великої Британії в Україні.

Проект є особливо важливим і своєчасним із урахуванням проведення у Києві міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», що вимагає ефективних і дружніх заходів безпеки для багатьох тисяч іноземних гостей столиці.

Посольство США з ентузіазмом сприяє реалізації цього проекту, що допоможе в налагодженні контактів між новими поліцейськими і англомовними гостями України.

«Ми пишаємося тим, що підтримуємо цю ініціативу, яка сприятиме зміцненню нової поліції як сучасного і ефективного правоохоронного органу», –  зазначила пані Марі Йованович, Посол Сполучених Штатів Америки в Україні.

Висококваліфіковані та досвідчені викладачі Британської Ради в Україні забезпечать понад 5000 навчальних годин для 600 патрульних поліцейських. У розробці програми курсу використовуються найкращі практики Британської Ради та уряду США з викладання англійської мови для представників правоохоронних органів у різних країнах світу. Проект спрямований на істотне поліпшення рівня володіння англійською мовою учасників, що допоможе їм більш впевнено і вільно користуватися мовою при виконанні службових обов’язків.

Мер міста Києва, Віталій Кличко зазначив: «Володіння англійською мовою нашими патрульними є лише ще одним кроком на шляху до реформування нової поліції за міжнародними стандартами. Це зробить наше місто більш безпечним не тільки для жителів, але і туристів, інвесторів та всіх, хто відвідує Київ».

Проект фінансує Британська Рада спільно з Посольством США в Україні за координаційної та комунікаційної підтримки, громадської організації Capital English. Партнери проекту – Національна поліція України та Київська міська державна адміністрація.

«Цей проект дозволить підвищити рівень комунікації патрульних поліцейських. Мовні тренінги на зразок цього надають можливість правильно донести кожному громадянину та іноземцю наші закони і нормативні акти. Це надзвичайно важлива частина обов’язків патрульної поліції», – зазначив полковник Костянтин Бушуєв, заступник Голови Національної поліції України.

Запуск проекту буде анонсований на офіційній церемонії відкриття 22 листопада за участю посла Великої Британії в Україні, посла США в Україні, Голови Національної поліції і мера Києва.

Радо запрошуємо представників засобів масової інформації на відкриття проекту.

Акредитація ЗМІ за посиланням: goo.gl/ozZ698.

З усіх питань: 093 986 89 27 або [email protected], Уртан Валентина.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]