Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олексій Резніков: «Під час «Євробачення-2017» ми чекаємо до 20 тисяч туристів»

15 листопада 2016 року, 14:16

Під час «Євробачення-2017» ми чекаємо до 20 тисяч туристів. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час брифінгу.

Окрім того, за словами заступника голови КМДА, протягом всього 2017 року, згідно з прогнозами, місто Київ очікує на понад 1,3 млн туристів як внутрішніх, так і зовнішніх.

«За нашими орієнтирами, ми очікуємо до 20 тисяч візитерів до Києва, які приїдуть і протягом двох тижнів знаходитимуться в місті. Звичайно ж, вони не одночасно будуть знаходитись в Києві упродовж двох тижнів. Протягом 2017 року ж ми очікуємо понад 1,3 млн туристів», – зауважив Олексій Резніков.

Він також розповів, що за оцінками експертів у сфері туризму, мінімальна кількість грошей, які будуть підтримуватися в місті, сягатиме 100 євро в день з одного іноземного туриста: «Мова не йде про пряме надходження цієї суми до міського бюджету, це гроші, які будуть витрачатися в різних закладах, із яких бізнес вже сплатить відповідні податки до міського бюджету. Тобто приблизно 20 млн євро додатково надійде підприємцям Києва протягом «Євробачення», – пояснив він.

Олексій Резніков повідомив, що робота з підготовки до проведення пісенного конкурсу триває і вже цього тижня планується виїзна нарада керівництва міста на основну локацію, а наприкінці тижня заплановано засідання міського організаційного комітету з підготовки до «Євробачення-2017». Також Олексій Резніков додав, що в рамках засідання міського оргкомітету буде розглянуто план заходів і календарний план у рамках підготовки та проведення «Євробачення» в місті Києві, який незабаром буде презентований і громадськості.

За словами заступника голови КМДА, розглядається можливість створення Євромістечка на вул. Хрещатик (на ділянці від вул. Богдана Хмельницького до вул. Городецького); для проведення урочистого відкриття «Євробачення-2017» розглядається Маріїнський парк.

Олексій Резніков наголосив, що всі локації визначаються виключно НТКУ та Європейською мовною спілкою. Київ – партнер проведення конкурсу, який відповідає за впорядкування території навколо головної локації – МВЦ, забезпечення транспортного сполучення, ремонт доріг, інфраструктурні питання тощо. Місто прикладає усі сили задля успішного проведення «Євробачення-2017» в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]