Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко провів нараду на головній локації «Євробачення-2017»

16 листопада 2016 року, 13:47

Мер Києва Віталій Кличко разом із очільниками районів і профільними заступниками провів виїзну нараду на головній локації «Євробачення-2017» – Міжнародному виставковому центрі – щодо підготовки до пісенного конкурсу.

Мер зазначив, що багато спекуляцій поширювалися «друзями» України, мовляв, Київ не готовий проводити «Євробачення», водночас міжнародна комісія з представників Європейської мовної спілки, яка відвідала українську столицю минулого тижня, залишилася задоволеною перебігом підготовки. 

«На початку травня 2017 року ми будемо на 100% готові до проведення «Євробачення». У нас є потужна команда і ми проведемо пісенний конкурс на належному рівні», – підкреслив Віталій Кличко. 

Коментуючи ситуацію з недобудовами біля Дніпра, що поруч із місцем проведення конкурсу, мер Києва зазначив, що це складне питання, оскільки люди, які купили житло в цих будівлях, вимагають добудувати їх, водночас інші представники громадськості виступають проти і наполягають на знесенні. 

«Наше завдання – знайти компроміс, привести у належний стан територію, розбити зелені зони, облаштувати набережну, щоби вся територія виглядала доглянутою і сучасною. Адже це – не тільки питання проведення «Євробачення», це питання благоустрою нашого міста. Один із варіантів – щоби забудовник знизив поверховість, засклив будівлю і облаштував територію навколо – а це майже 10 га», – зауважив Віталій Кличко.  

Відповідаючи на запитання щодо покинутого довгобуду навпроти МВЦ, Віталій Кличко зазначив, що це не власність міста.

«Будівля належить «Нафтогазу» і більше 20 років стоїть недобудованою. Ми забрендуємо її, вона не псуватиме загального вигляду», – сказав Київський міський голова. 

Він також підкреслив, що проблем із розміщенням гостей, які приїдуть до Києва на «Євробачення», не виникне, адже у столиці 265 готелів різної категорії. 

Віталій Кличко, зокрема, підкреслив, що МАФи навколо станції метро «Лівобережна», які псують зовнішній вигляд міста, будуть прибрані, а територія біля станції – облаштована. 

Говорячи про фінансове забезпечення проведення «Євробачення», Віталій Кличко зауважив: «50 млн грн ми вже виділили і 150 млн передбачаємо в бюджеті Києва на наступний рік. Це гроші, спрямовані виключно на проведення «Євробачення». Я не буду говорити про кошти, які йдуть на благоустрій. «Євробачення» відбудеться, гості поїдуть, але нова інфраструктура, нові дороги, нові зелені зони залишаться нам назавжди. І ми вкладаємо гроші в розвиток інфраструктури, в розвиток столиці», – наголосив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]