Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто виділило 3,8 млн грн на пересипку 5-го полігону

16 листопада 2016 року, 17:53

Із резервного фонду бюджету Києва виділять 3,8 млн грн для виконання укриття частини території полігону твердих побутових відходів № 5. Йдеться про пересипку 9 га карти полігону до кінця поточного року. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час наради з представниками комунальних підприємств, наукових організацій і селищних громад щодо вирішення проблемних питань 5-го полігону.

Про обсяги коштів та подальші роботи на полігоні йдеться у відповідному розпорядженні № 1111 від 10 листопада 2016 року.

«До кінця року ми повинні виконати пересипку частини полігону суглинком (ґрунтом із частиною глини й піску) та укріплення схилу об’єкту. Роботи на об’єкті виконуватимуться з ретельною підготовкою та з максимальним врахуванням техніки безпеки, адже схили об’єкту досить небезпечні, крім того в тілі полігону працює система дегазації. Паралельно протягом поточного місяця ми забезпечимо дослідження ґрунту та води в населених пунктах, розташованих навколо полігону», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що серед першочергових робіт на полігоні стане повноцінне відновлення утилізації фільтрату.

«Місто спільно з науковцями зараз вивчає різні варіанти утилізації фільтрату або переробки фільтрату та його концентрату. Нам презентували технологію, яка дозволяє із фільтрату та золи виробляти будматеріали. Це як один із реальних варіантів, але скрупульозно вивчаємо усі можливі технології. У перспективі ми плануємо закрити 5-й полігон, виконавши його рекультивацію. І зараз ми розробляємо відповідний план, оскільки прецедентів в Україні, які б стосувалися цивілізованого закриття полігонів немає, і ми мусимо підійти до цього питання максимально виважено, забезпечивши альтернативу для переробки відходів», – зауважив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]