Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Статус електронних петицій суттєво підвищать, як справжнє, непідробне волевиявлення киян – Володимир Бондаренко

18 листопада 2016 року, 13:33

Підтримані електронні петиції, за допомогою яких кияни доносять свої ініціативи до столичної влади, відтепер перебуватимуть на особливому контролі Київської міської державної адміністрації. Зокрема, суттєво підвищено рівень відповідальності за розгляд і реалізацію відповідних колективних звернень. Підписане відповідне розпорядження КМДА. Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко. 

«Відтепер куратора реалізації такої петиції, у разі набрання нею необхідної кількості голосів, визначатиме особисто Київський міський голова. І вже не директора профільного департаменту, як було раніше, а першого заступника чи заступника голови КМДА, котрі мають значно ширші повноваження. Таким чином ми суттєво підвищуємо статус електронних петицій, що мають надзвичайну важливість для нас як справжнє, непідробне волевиявлення киян», – наголосив Володимир Бондаренко.

За його словами, протягом лише 1 дня куратор зобов’язаний визначити перелік відповідальних структурних підрозділів мерії, визначити строк для підготовки плану заходів із виконання петиції і затвердити його за погодженням із Київським міським головою. Ці документи разом із звітом про виконання цього плану обов’язково оприлюднюватимуть на офіційному веб-порталі електронних петицій.

«Ми хочемо мати чіткий план реалізації електронних петицій та строки їхнього виконання. Це з однієї сторони. А з іншої – підключити й самих киян до контролю за ходом запровадження власних ініціатив. Адже беззаперечно: підтримані петиції повинні бути реалізованими!», – переконаний Володимир Бондаренко.

Довідково.

Сервіс електронних петицій створено на сайті Київради https://petition.kievcity.gov.ua. У разі отримання 10 тисячі підписів протягом 90 днів відповідальні особи КМДА розглядають заявлені ініціативи, та, за можливості, сприяють їх виконанню. Для недопущення підписання електронної петиції без участі громадянина, всі голоси, які мають ознаки фальсифікації, автоматично відраховуються.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]