Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада надасть особливу підтримку, спрямовану на збереження здоров'я недоношених малюків – Микола Поворозник

19 листопада 2016 року, 13:18

Міська влада й надалі піклуватиметься про маленьких киян і надаватиме максимальну підтримку Перинатальному центру столиці. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виступу на Святі малюка.

«Проблема виходжування недоношених дітей завжди була і залишається актуальною у нашому суспільстві. Згідно світових статистичних даних, кожна десята дитина у світі є передчасно народженою. В Україні щороку народжується орієнтовно 20 тисяч недоношених дітей, із яких 4 тисячі мають вагу менше ніж півтора кілограми. На жаль, кількість передчасних пологів щорічно значно зростає. Наше завдання надати максимальну підтримку батькам, у яких народилися такі дітки. У Києві першу допомогу передчасно новонародженим діткам надають у Перинатальному центрі, який створено у 2012 році. Щороку в ньому виходжується близько 450 недоношених діток. Вони потребують особливої опіки, спрямованої на збереження їх здоров'я та якості життя», – сказав Микола Поворозник.

За його словами цього року за рахунок міського бюджету повністю покрито потребу закладів охорони здоров’я столиці в препаратах сурфактанту, зокрема в лікарському засобі «Куросурф».

«Від його наявності та своєчасного призначення залежить життя, тривалість лікування та подальший стан здоров’я недоношених дітей. Цей лікарський засіб дозволяє полегшити перебіг респіраторного дистрес-синдрому новонародженого та знизити пов’язану з цим захворюванням летальність. Окрім того, препарат дозволяє скоротити тривалість штучної вентиляції легень, зменшити негативний вплив гіпоксії та оксигенотерапії на центральну нервову систему, легені та органи зору дитини. Таким чином, зменшується кількість випадків розвитку інвалідності у недоношених дітей», – зауважив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також він повідомив, що у 2017 році заплановано відкриття ще один Перинатальний центр.

Микола Поворозник окремо подякував лікарям за їхню щоденну працю, та побажав їм натхнення та незламності. Діткам він побажав здоров’я та успіхів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]