Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Попри тиск та погрози місто відбуксирує незаконно розміщений на Дніпрі дебаркадер – Володимир Бондаренко (відео)

21 листопада 2016 року, 12:56

15 листопада цього року в акваторії парку Наводницький здійснено спробу встановлення плавучого ресторану на базі дебаркадера «Стелла» без жодних дозвільних документів.

Швартовка була здійснена із грубими порушеннями вимог безпеки, вночі, на місці, яке не призначене навіть для тимчасового відстою плавучих засобів.

На вимогу представників КП «Плесо» продемонстровано тільки додаткову угоду до договору 2008 року на швартовку до причалу. Натомість дебаркадер «Стелла» пришвартований до тимчасових опір у воді, що у випадку її коливань, сильного вітру або сходу криги може спричинити відшвартовку судна та пошкодження опор мосту Патона. Більше того, на вказаному дебаркадері відсутній навіть мінімально визначений правилами екіпаж.

Під час спроби 20 листопада відбуксирувати дебаркадер, група невідомих у балаклавах захопила дебаркадер і буксир та почала погрожувати фізичною розправою посадовим особам комунальних підприємств «Міські парки», «Плесо», Київської міської державної адміністрації.

Більше того, того ж дня, 20 листопада на місці з᾽явились також представники однієї із політичних сил, які провели на дебаркадері імпровізований мітинг під гаслами «збереження бізнесу».

«Наразі ситуація контролюється представниками міста та поліції. Столична влада займає чітку та принципову позицію щодо наведення порядку під час здійснення підприємницької діяльності та демонтажу незаконно розміщених засобів. Попри тиск та погрози буксирування вказаного плавучого засобу буде здійснено», – запевнив сьогодні під час брифінгу керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Він також повідомив, що міська влада звернеться до органів Укртрансбезпеки з вимогою забезпечити присутність своїх інспекторів на місці події і виконання законних і обґрунтованих вимог муніципальних служб.

Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=UXFsYc6kp1E 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]