Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На підготовку робітничих кадрів у 2016 році Київ виділив понад 339 мільйонів гривень – Ганна Старостенко

22 листопада 2016 року, 17:59

Київ став єдиним регіоном України, який у рамках децентралізації взяв на себе повне фінансування професійно-технічної освіти у 2016 році. На утримання 26 професійно-технічних навчальних закладів із міського бюджету було виділено понад 335 мільйонів гривень. Окрім цього, на капітальні видатки та на придбання обладнання для закладів профтехосвіти столиця виділила додатково понад 4,5 мільйона гривень. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час  засідання Регіональної ради з професійно-технічної освіти.

«Головна мета діяльності столичної профтехосвіти – забезпечення ринку праці кваліфікованими робітничими кадрами та спеціалістами, забезпечення доступності професійної освіти для усіх категорій населення. Сьогодення потребує підготовки робітничих кадрів нового формату, визначеного потребами сучасного ринку праці», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, з цією метою було створено Регіональну раду, яка є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при виконавчому органі Київської міської ради, щоб у координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій визначити перспективні напрями розвитку професійно-технічної освіти в місті Києві.

«Наступним нашим кроком  має стати популяризація робітничих професій, яких так потребує сучасний ринок праці, однак які сьогодні не надто популярні серед молоді. Зараз хороший кранівник, слюсар, сантехнік, користується великим попитом серед роботодавців і може отримувати до 10 тисяч гривень на місяць, однак така професія не є престижною і тому спостерігається недобір. Суспільству варто змінити своє ставлення до значимості і престижності профтехосвіти», – зазначила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко додала, що наразі загальний рівень працевлаштованих випускників закладів професійно-технічної освіти досить високий – 99,3%. Із них 85,8% отримали гарантоване перше робоче місце за обраною професією.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]