Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкриють музей-квартиру Віктора Косенка, в якій відтворено інтер’єри помешкання 1930-х років, у які жив і творив відомий митець

22 листопада 2016 року, 18:57

23 листопада о 12:00 із нагоди 120-річчя від дня народження видатного українського композитора, музиканта і педагога Віктора Степановича Косенка відкриють музей-квартиру. Участь у відкритті візьме заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

Новітня експозиція музею-квартири є синтезом меморіальної і біографічної складових, і спрямована на презентацію Віктора Степановича Косенка як непересічного українського митця європейського рівня і значення.

Експозиційний простір музею поділяється на два розділи: меморіально- біографічний і виставковий. У меморіальній частині музею-квартири за допомогою фотографій, спогадів та публікацій відтворено інтер’єри помешкання 1930-х років, представлено унікальні особисті речі композитора. Виставковий розділ та музей-квартира в цілому оснащені сучасними аудіо-візуальними засобами, що допомагають відвідувачам у інтерактивній формі долучитися до епохи, в яку жив і творив митець, і ближче познайомитися з музикою композитора.

Разом із квартирою професійну музеєфікацію пройшли близько 1 200 різноманітних пам’ятних предметів побуту, життя і творчої діяльності композитора.

Адреса проведення: вул. М. Коцюбинського, 9, кв. 4.

Телефони для акредитації представників ЗМІ: 202-74-61, 202-74-48.

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу: [email protected] (у темі листа обов’язково зазначити назву події).

Координація на місці: 093 799 86 18, Галина Шпак.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]