Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада сприяє залученню інвестицій у медичну галузь – Микола Поворозник

23 листопада 2016 року, 18:47

У столиці створено потужне підґрунтя для формування перспективних планів розвитку столичної медичної галузі з подальшим залученням потенційних партнерів-інвесторів, у тому числі міжнародних. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виступу на Інвестиційному форумі.

«У всьому світі медицина займає друге місце за обсягом залучених інвестицій. Ми прагнемо, щоб Київ не був винятком із цього правила і створюємо сприятливі умови для інвесторів, які бажають працювати у медичній сфері. Сьогодні на Інвестиційному форумі ми презентували два проекти: створення Центру реабілітаційної медицини м. Києва на базі Київської міської клінічної лікарні № 4 та Центру термічних уражень, реконструктивної-відновлювальної та пластичної хірургії Київської міської клінічної лікарні № 2», – розповів заступник голови КМДА  Микола Поворозник.

За його словами, це найбільш привабливі  та вигідні проекти для залучення інвестицій.

«Понад 85% хворих із судинною патологією, розсіяним склерозом, вертеброгенною патологією та патологією опорно-рухового апарату потребують реабілітаційно-відновлювального лікування та соціально-психологічної допомоги. У Києві є лише окремі реабілітаційні відділення, які частково забезпечують потребу мешканців міста у реабілітаційному лікуванні. Ми пропонуємо створити спеціалізований реабілітаційний медичний заклад Центр реабілітаційної медицини міста Києва для хворих із патологією нервової системи та опорно-рухового апарату шляхом проведення реконструкції із розширенням та добудовою п’ятьох поверхів офісного корпусу лікарні. Створення Центру забезпечить підвищення якості життя даної категорії хворих, призведе до зменшення інвалідизації та фінансового навантаження на бюджет через соціальні виплати. Крім того ми будемо мати можливість співпрацювати з інвестором на принципах приватно-державного партнерства та спільно впроваджувати новітні технології», – сказав Микола Поворозник.

Також він розповів про створення Центру термічних уражень, реконструктивної-відновлювальної та пластичної хірургії Київської міської клінічної лікарні № 2.

«Мета цього проекту – застосування сучасних технологій лікування та мінімізація незадовільних результатів лікування хворих із тяжкими та поширеними опіками. Зниження показників летальності та інвалідності при глибоких опіках, особливо для працездатного населення та дітей. Завдяки проекту ми матимемо можливість співпрацювати з інвестором на принципах приватно-державного партнерства, впроваджувати новітні технології у процес вирощування клітин і тканин», – зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]