Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вулиці Теремківській відновлено роботу бювету, що не працював 6 років

24 листопада 2016 року, 17:37

У Голосіївському районі відновлено роботу бюветного комплексу, що не працював із 2010 року. За останні два роки у місті збудовано 5 нових свердловин. Міська програма відновлення роботи бюветів передбачає, що до 2020 року буде відновлено роботу усіх бюветів, для роботи яких необхідне буріння нових свердловин. Про це сьогодні під час інспекції відремонтованого бювету на вулиці Теремківській заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Бювет не працював шість років: проблема була в свердловині та недостатній якості води з неї. Ми зараз збудували нову свердловину глибиною 285 метрів. Це юрський водоносний горизонт, вода з якого може конкурувати з водою, яку ми споживаємо в санаторіях ближче до Західної України. Вона дійсно дуже якісна», – наголосив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що таких непрацюючих бюветів на початок 2015 року було 35. Містом була розроблена програма, в рамках якої заплановано відновлення всіх 35 бюветів з 2015 до 2020 року, а також організація системного обслуговування бюветів міста.

«Цього року ми плануємо збудувати 8 нових свердловин, і 10 – протягом наступного року. До 2020 року ми плануємо повернути в роботу всі 187 бюветів, які є у Києві. Це якісна і безкоштовна вода для киян», – зауважив Петро Пантелеєв.

За два роки виконання програми вже збудовано 5 нових свердловин за адресами: перетин вулиць Артема та Полтавської, просп. Науки, 43, вул. Наумова, 27, вул. Освіти, 5, вул. Теремківська, 2. Також у роботі будівництво ще п’яти свердловин: на вул. Ентузіастів, 43 та 23, вул. Лобановського, вул. Кирилівській, 99, вул. Вернадського, 85, просп. Науки, 8.

Загалом упродовж 2017-2020 років заплановано збудувати ще 25 свердловин. Місто додатково налагодило якісне і системне обслуговування бюветних комплексів, а також системне техобслуговування і своєчасний капітальний ремонт. Так, у 2015 році було проведено капітальний ремонт на 40 об’єктах. Упродовж 2016 року заплановано відремонтувати 36 об’єктів, із яких вже відремонтовано 34.

Довідково.

Свердловина побудована із застосуванням нових технологій. Наприклад, фільтрова колона зроблена з харчового пластику, що виключає зіткнення води із металом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]