Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві здійснюють інвентаризацію всіх паркувальних майданчиків, щоб розв’язати проблему з нелегальними парковками

25 листопада 2016 року, 20:33

Мер Києва Віталій Кличко доручив Департаменту транспортної інфраструктури та головам районів зібрати і впорядкувати інформацію про роботу денних і нічних парковок у Києві за останніх 8 місяців, і висловив серйозні претензії до роботи керівника КП «Київтранспарксервісу» Артема Шамрая.

Сьогодні в Києві існує 39 706 машиномісць на 890 паркувальних майданчиках (відповідно до рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року № 242/5629 «Про встановлення місцевих податків та зборів у м. Києві». З них 29 199 машиномісць на 430 паркувальних майданчиках передбачає передачу в обслуговування контрагентам, відповідну сплату паркувального збору та наповнення бюджету. Проте наразі укладено лише 328 договорів із 430. Це призводить до недоотримання відповідних надходжень до бюджету столиці. Зокрема, борг КП «Київтранспарксервіс» станом на другий квартал поточного року становив 2,8 млн грн., а станом на третій квартал – вже 7,6 млн грн. Таким чином, комунальне підприємство не виплатило в бюджет Києва 10,4 млн грн. паркувального збору. Також наразі відомо, що третина наявних паркувальних місць експлуатується суб’єктами господарювання поза межами правового поля. Також вражає кількість рейдерських захоплень парковок столиці – за неповний 2016 рік їх вже налічується близько 10.

До кінця поточного місяця планується завершити інвентаризацію паркувального простору у розрізі окремих районів та напрацювати план дій щодо «детінізації» відповідних паркувальних майданчиків. Уже є перші результати інвентаризації у Деснянському районі міста. Загалом «Київтранспарксервісу» в цьому районі належить 96 паркувальних майданчиків, на яких нараховується 4 766 легальних та 2 449 нелегальних паркувальних місць. Вже виявлено потенціал для легалізації на вул. Бальзака до 4 500 паркомісць.

«Систематичне невиконання фінансового плану «Київтранспарксервісу» та його збитковість наводять на думку про наявність вагомих недопрацювань у господарській діяльності підприємства. Зараз перед нами стоїть важливе завдання – провести інвентаризацію всіх паркувальних майданчиків столиці, фактичну кількість паркомісць, проаналізувати всі отримані дані у районах столиці та на основі цієї інформації вирішити проблему з нелегальними парковками. Завдяки швидким та рішучим діям ми зможемо забезпечити повернення до бюджету Києва значних коштів, які столиця щомісяця втрачає через недобросовісне ведення господарської діяльності підприємства», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

З 24 листопада до 6 грудня поточного року працюватиме спеціальна Комісія, до складу якої входять представники КМДА, Департаменту транспортної інфраструктури, Антикорупційної ради, громадські активісти. Комісія має перевірити роботу КП «Київтранспарксервісу». За результатами її роботи буде складено відповідний акт, який розгляне Київський міський голова Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]