Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За два роки ми збільшили видатки на програму «Здоров’я киян» більш, ніж втричі»

08 грудня 2016 року, 11:03

Столична влада за два роки збільшила видатки на програму «Здоров’я киян» більше, ніж втричі. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту про результати своєї діяльності на посаді.

«Ми всі знаємо, що протягом десятків років у медичну галузь майже не вкладалося коштів. І, розуміючи важливість розвитку галузі для здоров’я і життя людей, ми починаємо системні зміни в системі охорони здоров’я столиці. Ми збільшили видатки на програму «Здоров’я киян» на 233%», – зазначив Віталій Кличко.

Мер розповів, що за ці кошти столична влада розпочала низку важливих проектів. Так, наприклад, за програмою «Стоп інфаркт» у 2016-му 1000 киян з гострим інфарктом міокарда були безкоштовно прооперовані та отримали стенти.

«Ці витрати взяв на себе міський бюджет. І це – 1000 врятованих життів. Я хочу окремо подякувати за таку співпрацю Борису Тодурову та фахівцям Інституту серця, який він очолює. Цю програму «Стоп інфаркт» ми продовжимо і в наступному році», – повідомив Віталій Кличко.

Він також зауважив, що у Києві збільшили кількість бригад невідкладної допомоги до 195.

«І сьогодні прибувають на виклики за 10 хвилин у 93% випадків, – сказав мер. – Збільшили ми і кількість місць для діалізу. Почали запроваджувати програму реєстрації новонароджених безпосередньо в пологових будинках. Це швидко і зручно для батьків».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]