Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми демонтували 7,5 тисяч незаконних МАФів»

08 грудня 2016 року, 11:33

Столична влада демонтувала понад 7,5 тисяч незаконних МАФів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час звіту про результати своєї діяльності на посаді.

«МАФи заважають вільному пересуванню людей, псують зовнішній вигляд столиці, незаконно підключаються і користуються мережами електроенергії, не сплачують податки до бюджету, – зазначив мер. – Ми затвердили Комплексну схему розміщення МАФів в більшості районів, демонтували майже 7,5 тисяч незаконних споруд, а 47 млн грн надійшло до бюджету міста. Так, залишилося ще 10 тисяч споруд, 6,5 з яких – незаконні. Тому бій за вільні вулиці триває, і ми відступати не збираємося».

Крім того, заявив Віталій Кличко, столична влада взялася і за впорядкування рекламних носіїв.

«За ці роки ми демонтували більше 10 тисяч рекламних носіїв. Але кінця-краю цій роботі ще поки не видно. І ми вже розробили кардинально нову концепцію розміщення зовнішньої реклами в столиці, яку ухвалимо і будемо запроваджувати», – підкреслив міський голова.

Особливої ваги для столичної влади набула ситуація з незаконним будівництвом.

«Ми робимо все, що від нас залежить, щоб вирішити проблему незаконних будівництв, яка дісталася нам у спадок: залучаємо інвесторів, щоб добудувати частину об’єктів, приватизовуємо їх чи перепрофілюємо», – зауважив Віталій Кличко.

За словами мера, вирішити проблему з незаконним будівництвом має і ухвалення Генерального плану міста, до розробки якого залучені фахівці, експерти та громадськість. «Кожен киянин повинен знати, як розвиватиметься наше місто», – додав Віталій Кличко.

Мер зазначив, що розв’язання цієї проблеми залежить не тільки від міської влади, а й від правоохоронців і самих киян, які мають пильнувати, аби не потрапити на гачок до аферистів.

Крім того, болючим залишається і питання паркування в місті. Віталій Кличко зазначив, що попри те, що хаотичне паркування створює незручності для пересування містом та аварійні ситуації, місцева влада не має жодних повноважень для евакуації авто чи штрафування їхніх власників.

«А в ручному режимі, без законодавчого врегулювання, системно розв’язати проблему неможливо. Ми півтора роки очікуємо ухвалення парламентом поданих законопроектів, які б надали нам повноваження для наведення ладу на вулицях. А без такого врегулювання жоден інвестор не вкладе гроші в будівництво паркінгів, в облаштування парковок», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]