Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На 5-му полігону розпочали укріплення схилів та пересипку території

08 грудня 2016 року, 18:00

На полігоні твердих побутових відходів №5, в селі Підгірці Обухівського району на Київщині, триває виконання протиаварійних робіт. Зокрема, підрядна організація вже здійснює укріплення схилів та пересипку карти полігону. Це дозволить уникнути аварійних ситуацій на об’єкті. Про це під час інспекції полігону повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Наразі ми виконуємо першочергові протиаварійні роботи на території полігону, але паралельно – розробляється проект комплексу планових заходів на об'єкті. Проект розробляється Державним підприємством «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» Мінрегіону України. Він буде завершений протягом наступного тижня», – сказав заступник голови КМДА.

Протиаварійні роботи на території 5-го полігону розпочато  2 грудня. 

«Підрядник був визначений через електронну систему публічних закупівель ProZorro. Ми здійснюємо постійний моніторинг ведення робіт і залучаємо до цієї роботи активістів громад селищ, що розташовані біля полігону. Працює 15 одиниць техніки, в тому числі, екскаватори, бульдозери та самоскиди. Наша мета зробити схили полігону більш пологими, що дасть змогу мінімізувати ризик обвалів тощо. Крім того, пересипка сміття сумішшю піску й глини нейтралізує неприємний запах сміття, від чого страждають жителі сусідніх населених пунктів. Це одна з технологічних вимог функціонування полігону і ми її виконуємо», – сказав Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що для вирішення проблемних питань поводження з відходами у столиці створено спеціальну комісію. Міська влада прийняла рішення про рекультивацію полігону та будівництво нових сміттєпереробних потужностей. З цією метою вже проведено переговори з представниками підприємств з Японії, Німеччини, Чехії, Кореї, Польщі та ін.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]