Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До Бюджету участі подано 503 проекти – найбільше змін кияни прагнуть у спорті та освіті

12 грудня 2016 року, 11:32

До Бюджету участі станом на 6 грудня активні кияни подали 503 проекти. Із них 435 прийнято до розгляду. Наразі електронна система опрацьовує 261 заявку. Про це виданню «Українська правда. Київ» повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«75 проектів уже успішно пройшли цей етап, тобто отримали позитивну оцінку, 99 зараз знаходяться на модерації. Мушу заначити, що перший етап впровадження Бюджету участі був успішним, і кияни справді зацікавлені у тому, щоб разом творити зміни у рідному місті», – вважає Геннадій Пліс.

На його думку, цього вдалося досягти завдяки злагодженій співпраці між ініціаторами проекту та громадськістю.

«Ми провели чимало зустрічей на різних рівнях, із різним складом, і далеко не всі вони були спокійні. Але мені надзвичайно приємно те, що всі ці зустрічі були конструктивні. Ми проявили бажання та здатність чути один одного. У результаті маємо чудовий старт і добрі напрацювання на наступний етап», – підкреслив Геннадій Пліс.

Що стосується галузей, які викликають найбільшу зацікавленість киян, що прагнуть змін, безумовними лідерами є спорт і освіта – 92 і 78 проектів відповідно. Трохи менше уваги дісталося культурі й туризму (65) і комунальному господарству міста (60). Як зазначили організатори, в цілому охоплені всі галузі.

До 17 грудня, за словами першого заступника голови КМДА, відбувається розгляд заявок, із 17 до 27 проходитиме голосування за проекти, а 27-28 будуть оприлюднені результати. Наступним кроком буде реалізація проектів, на які у міському бюджеті загалом виділено 50 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]