Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Даля Грибаускайте відкрила Литовський сквер у Києві

12 грудня 2016 року, 16:56

Президент Литви Даля Грибаускайте разом із віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе та заступником голови КМДА Олексієм Резніковим відкрила Литовський сквер, розташований у самому серці столиці – на Володимирському проїзді, напроти Софії Київської.


«25 років тому були відновлені відносини між Україною і Литвою. Однак завжди ми підтримували зв’язки, особливо в тяжкі часи. Литовський сквер є символом нашої дружби», – зазначила пані Президент. 

Заступник голови КМДА Олексій Резніков додав, що стосунки між Україною та Литвою є дуже міцними та сягають в далеке минуле.

«Із часів Великого князівства Литовського та до сьогодні ми відчуваємо наскільки сильною є підтримка Литви, а нині й особисто пані Президент Далі Грибаускайте, яка разом із нашими польськими сусідами по суті є адвокатами України у Раді Європи та взагалі у європейській спільноті. Вони завжди стають на бік незалежності України в ці буремні, турбулентні для нас часи: це і їхня позиція щодо агресії Російської Федерації, і щодо безвізового режиму тощо», – наголосив Олексій Резніков.


Заступник голови КМДА додав, що символічним є вибір місця для відкриття Литовського скверу, оскільки Софійська площа – це не тільки центр столиці, але й серце нашої держави, одне із знакових місць. Олексій Резніков подякував депутатам Київради за одностайне позитивне голосування за це рішення.

До речі, нещодавно у Литві з’явився сквер України. Саме у Вільнюсі, де кілька років поспіль провів Тарас Шевченко, та де встановлено пам’ятник Кобзарю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]