Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять два нових автобусних маршрути та до новорічних свят запустять перший нічний маршрут

14 грудня 2016 року, 15:02

У Києві створять два нових автобусних маршрути відповідно до результатів конкурсу. Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

12 грудня відбулося засідання конкурсного комітету, до складу якого увійшли депутати Київської міської ради, представники Національної поліції, профспілок, громадських організацій тощо. Деякі з 35 представлених на конкурс маршрутів працюватимуть як у звичайному режимі руху, так і у режимі експресу.

Так, нові маршрути були розроблені спільно з представниками Світового Банку, а саме:

  • маршрут № 118 – від ст. м «Чернігівська» до ст. м «Політехнічний інститут»;
  • маршрут № 119 – від вул. Ю. Смолича до Контрактової площі.

Також свою роботу продовжать автобусні маршрути, які були створені за рекомендаціями Світового Банку: №№ 114 та 115 (частина автобусів на цих маршрутах перейде на експресний режим руху).

Уже до новорічних свят у столиці розпочне роботу перший нічний маршрут № 137. Він поєднає залізничний вокзал «Центральний» і ст. м «Харківська». Маршрут працюватиме з 22:00 до 06:00 у режимі руху маршрутного таксі.

Нагадаємо, що учасникам конкурсу була висунута низка умов, основні із них: обладнання рухомого складу двигунами, що відповідають нормам екологічної безпеки не нижче «Євро-2»; не менше 50% автобусів повинні мати низький рівень підлоги, а ті, що працюють у звичайному режимі – 100%; обладнання не менше, ніж трьома входами/виходами із автоматичним відкриванням дверей для пасажирів тощо.

«Ми приділили особливу увагу цьогорічним конкурсам із перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Учасникам, окрім основних вимог, було висунуто додаткові: встановити GPS-системи на автобуси та підключити їх до Єдиного диспетчерського центру контролю за роботою автотранспорту і збору інформації Києва впродовж 2-х місяців; установити автоматизовані системи безготівкової оплати проїзду впродовж 6 місяців; забезпечити водіїв однотипним форменим одягом упродовж 3-х місяців. Завдяки виконанню всіх вимог ми зможемо наблизити якість надання послуг у сфері громадського транспорту до європейських стандартів», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Окрім того, 23 грудня відбудеться засідання конкурсного комітету щодо конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Києва у режимі руху маршрутного таксі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]