Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відкрили бульвар Вацлава Гавела та меморіальну дошку на його честь

15 грудня 2016 року, 19:05

У Києві відкрили бульвар Вацлава Гавела та меморіальну дошку на його честь на фасаді приміщення РАЦСу Солом’янського району. Участь в урочистій церемонії відкриття взяв заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Від імені Київського міського голови Віталія Кличка вітаю всіх присутніх із цією знаковою подією для нашого міста. Це данина високої поваги першому Президенту Чехії, високоавторитетному політичному діячеві, національному герою і вірному сину чеського народу. Мені приємно констатувати, що Київська міська рада одноголосно ухвалила рішення про перейменування бульвару. Ця подія, перш за все, є ще одним свідченням дружніх відносин між нашими країнами і народами, що базуються на взаємоповазі, й, без сумніву, посяде достойне місце в політичному житті не тільки столиці України, але й у взаємовідносинах України та Чеської Республіки», – сказав Микола Поворозник.

Віз зауважив, що безцінний спадок, який після себе залишає людина, – це добрі справи, що живуть в пам’яті вдячних потомків.

«Колишній Президент Чехословаччини, а потім перший Президент Чехії Вацлав Гавел залишається в Україні символом чесної політики, політики, зверненої до людини, її сумління та її гідності. Для українських демократичних політиків його опір режиму був прикладом, а його робота на посаді Президента країни засвідчила: чесність і політика є сумісними. Він до останніх днів життя підтримував країни колишнього соціального табору в їхньому прагненні побудувати демократичні держави, при цьому часто згадував і Україну», – підкреслив заступник голови КМДА Микола Поворозник та побажав чеським побратимам миру та єдності на шляху подальшого розвитку чеської держави.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]