Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни за два місяці зекономили 143,7 млн грн завдяки новому механізму нарахування за опалення

22 грудня 2016 року, 17:34

За два місяці опалювального сезону завдяки новому механізму нарахування за послугу опалення, кияни, які мешкають в будинках без теплолічильників, зекономили 143,7 млн грн. Для мешканців цих багатоповерхівок із листопада поточного року та на весь опалювальний сезон вартість за опалення максимально наближена до нарахувань у будинках, де теплолічильники працюють. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що йдеться про механізм нарахування, запропонований столичною владою, та який був підтриманий урядом і затверджений відповідною постановою КМУ № 865 30 листопада 2016 року.

«Нарахування за новою методикою відбувається на підставі середньозваженого споживання в будинках із лічильниками. Таким чином, відповідно до затвердженої методики, вартість опалення в зоні обслуговування ПАТ «Київенерго» в будинках без лічильників за листопад склала близько 20,75 грн за 1 м², що менше відносно тарифу на 37%», – зазначив він.

За словами заступник голови КМДА, теплопостачальні організації – ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція» – також здійснили перерахунок нарахувань за послугу опалення, отриману киянами у жовтні поточного року.

Загальна сума за жовтень і листопад, яку зекономили кияни, будинки яких знаходяться в зоні обслуговування «Київенерго», склала 121,7 млн грн, ще 22 млн грн – в зоні обслуговування «Єврореконструкції».

Петро Пантелеєв нагадав, що ПАТ «Київенерго» завершить доставку рахунків за опалення та гаряче водопостачання до 24 грудня, оскільки постанова, яка визначає нову методику, набула чинності 9 грудня і певний час знадобився для здійснення обрахунку платежів.

Для зручності та оперативності оплати, він порадив киянам скористатися електронними сервісами оплати комуналки, зокрема на сайті Центру комунального сервісу – http://cks.kiev.ua/instant-payments або на сайті виконавців послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]