Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цільова програма «Здоров᾽я киян на 2017-2019 роки» на 7% знизить рівень малюкової смертності і продовжить середню тривалість життя на 1 рік – Микола Поворозник

22 грудня 2016 року, 17:52

Київрада затвердила 22 грудня 2016 року Міську цільову програму «Здоров᾽я киян на 2017-2019 роки». Програма передбачає комплекс заходів для покращення демографічної ситуації, підвищення якості надання медичної допомоги, удосконалення організаційної структури системи медичного обслуговування та посилення кадрового потенціалу цієї галузі. Зокрема, як повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, виконання програми дасть можливість збільшити показник середньої тривалості життя киян на 1 рік, а рівень малюкової смертності знизити на 7% щорічно.

«Ми вперше вводимо програму управління захворюваннями шляхом часткового відшкодування вартості лікарських засобів при бронхіальній астмі, хронічному обструктивному захворюванні легень, артеріальної гіпертензії, стенокардії, цукровому діабеті, виразковій хворобі. Це дасть змогу зменшити звернення за невідкладною медичною допомогою на 20%, госпіталізацію до стаціонарів – на 30% та знизити ризик можливих ускладнень. На таку фінансову компенсацію ми направляємо з міського бюджету майже 443 268 тисяч гривень», – заявив на пленарному засіданні Микола Поворозник.

За його інформацією, заплановано збільшити кількість пацієнтів, які починають і закінчують лікування на рівні первинної медичної допомоги до 60%, забезпечити киян послугами сімейної медицини на рівні 75%.

Серед прогнозованих показників зниження смертності мешканців у працездатному віці – на 3%, від захворювань органів кровообігу – на 5%, від гострого інфаркту міокарда та інсульту в стаціонарах – на 10%, від злоякісних новоутворень – на 4%. Так само фахівці очікують зниження показників онкозанедбаності на 15%, рівня захворювання на туберкульоз – на 15%, первинний вихід хворих на інвалідність – на 7%.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]