Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельним ділянкам вздовж вулиці Попудренка та Броварського проспекту надано статус парку-пам’ятки для збереження 100-річних сосон і унікальної фауни

23 грудня 2016 року, 15:44

Київрада надала статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва земельним ділянкам вздовж вулиці Попудренка та Броварського проспекту від станції метро «Дарниця» до станції метро «Чернігівська» в Дніпровському районі, де збереглися вікові сосни та специфічна флора й фауна.

Орієнтовна загальна площа нового парку – 13,67 га. Комунальному об’єднанню «Київзеленбуд» доручено здійснити належні організаційно-правові заходи та розглянути можливість залучення як бюджетних коштів, так і коштів меценатів для благоустрою й озеленення відповідної території.

Окрім того, ця історична місцевість – частина прадавнього урочища Вовча гора.

Національний природний парк «Голосіївський», єдиним засновником якого є Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, провело глибоке дослідження названих земельних ділянок. За звітом екологів, їхній  рослинний світ представлений як різновіковими соснами, так і різновидами інших дерев. Тут є надзвичайно мальовнича тополя туркестанська – дерево, яке в природі зустрічається в Середній Азії, в горах Тянь-Шаню. В Україні цей вид тополі широко використовується в озелененні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]