Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Муніципальне підприємство «Київтеплоенерго» отримало ліцензію на транспортування теплової енергії до будинків киян

23 грудня 2016 року, 16:21

Міське комунальне підприємство «Київтеплоенерго» отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами. З 1 березня 2017 року муніципальне підприємство виконуватиме функцію транспортування теплової енергії у Дарницькому та Дніпровському районах столиці, в зоні обслуговування ТОВ «Єврореконструкція». Відповідне рішення прийнято 22 грудня 2016 року на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Для Києва це унікальна подія, оскільки муніципальне підприємство стає повноцінним учасником ринку теплоенергетики. Ще влітку Київрада передала в КП «Київтеплоенерго» частину теплових мереж міста Києва, яка з 2001 року перебувала в управлінні ПАТ «Київенерго». «Київтеплоенерго» здійснюватиме обслуговування 270 км мереж міста. Зараз КП отримало ліцензію на провадження господарської діяльності. Я переконаний, що саме міське підприємство, утворене громадою, зможе забезпечити ефективне управління тепловими активами міста. Це початок демонополізації ринку, яка необхідна для прозорого та справедливого  формування тарифу», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що місто вже розпочало закупівлю техніки для «Київтеплоенерго». Вже придбано п’ять «аварійок», три екскаватори, кран-маніпулятор та лабораторію для визначення теплових втрат у мережах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]