Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2017 році столична влада підтримуватиме «розумні рішення»

30 грудня 2016 року, 14:26

Smart-рішення – рішення, на які орієнтуватиметься міська влада в найближчі роки. Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний, що той рівень «розумних» проектів, який сьогодні представляють столичні інвестори, може та повинен працювати на благо столиці.

«Нещодавно запрацював проект «Поліклініка без черг», створений ініціативою SmartCity в партнерстві з інкубатором 1991. Завдяки цьому сервісу кияни можуть зекономити свій час, швидко та без черг записатися на прийом до потрібного спеціаліста», – коментує перший заступник голови КМДА.

Подібні опції – економія часу та зручність – є і у додатках, що містить картка киянина. Мова йде про оплату онлайн (на сайті ГІОЦ) штрафів за порушення ПДР і плату за дитяче харчування.

«Ці функції дуже затребувані, але ми не будемо зупинятися на цьому. Зараз ми всіляко розширюватимемо кількість додатків, доступних для киян за використання інтернету та можливостей комунальних підприємств», – зауважив Геннадій Пліс.

Не менш важливим, на його думку, є залучення активістів до поліпшення життя у місті та втілення в реальність їх корисних пропозицій.

«Я був вражений додатком «Маячки для незрячих», який ми презентували цієї осені. По-перше, розробником виступила зовсім молода, юна людина. По-друге, надзвичайно важливо, що додаток містить не стільки комерційну, скільки соціальну складову, адже він суттєво спрощує життя людям, які мають вади зору. Такі пропозиції дуже доречні для міста, і мені вкрай приємно, що завдяки Бюджету участі (зараз, нагадаємо, відбувається оцінка проектів), ми можемо побачити та реалізувати таких чимало. І таку тенденцію – підтримувати «розумні» рішення – ми будемо продовжувати і в Новому році», – пообіцяв перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]